Faciliteiten

 

 • SAUNA'S

  Sauna 100°

  De warmste. Hier kiest u voor een intense, lange sessie of kort maar krachtig. De enige sauna waar u, in samenspraak met de andere gebruikers, zelf opgiet om het warmtegevoel te vergroten.
  Een temperatuur van 100° kan goed verdragen worden mits de luchtvochtigheid laag is.

  Kelo opgiet sauna

  Vanwege de trage groei heeft het kelo-hout een hoge dichtheid. 
  Dagelijks zijn er minstens 3 opgietsessies om 15u, 17u30 en 21u. Tijdens deze sessies wordt water met etherische oliën over de warmtebron gegoten. De warme dampen worden door de opgieter verspreid waardoor de saunatemperatuur als intenser en warmer ervaren wordt. De etherische oliën worden met elk hun specifieke werking opgenomen via ademhaling en poriën.

  Door de opgevoerde luchtvochtigheid en intensieve opwarming van de huid gaat het lichaam meer zweten en wordt de doorbloeding van de huid geoptimaliseerd. Na een sessie neemt u best eerst de tijd even buiten te wandelen om daarna uw gehele lichaam voldoende af te koelen. U voelt zich heerlijk ontspannen.

  Himalaya zout sauna

  Door verhitting van de uit Nepal geïmporteerde zoutkristallen komen mineralen vrij die de lucht ioniseren (zuiveren).
  Je ervaart een vergelijkbaar microklimaat als aan de kust van de zee. Daar haalt niet alleen je ademhalingsstelsel, maar gans je lichaam voordeel uit. Jodium, calcium, chloor, natrium, magnesium zijn enkele weldadige stoffen met elk zijn eigen positieve werking. 
  De temperatuur van deze zoutkristalsauna bedraagt zo'n 65°.

  Infrarood sauna

  Zoals de naam het zegt, wordt er geen gebruik gemaakt van een kachel maar van infraroodstralen. Die stralen hebben een specifieke eigenschap: ze dringen diep door in het lichaam. Slechts 20% van de stralingswarmte wordt gebruikt voor de verwarming van de lucht, de overige 80% wordt rechtstreeks omgezet in lichaamswarmte. Een infraroodsauna is dus eigenlijk geen sauna maar een (stralings)warmtecabine.

  Kruiden sauna

  In onze binnentuin vindt u de kruidensauna met automatische opgiet. Door middel van een koperen ketel worden kruiden verwarmd en krijgt u een heerlijke geur. De temperatuur ligt aanzienlijk lager, namelijk 70° tot 75°.

  Biosauna

  De biosauna kan worden gezien als een alternatieve vorm van de 'Finse' sauna. Kenmerkend aan de biosauna is de temperatuur, die bedraagt ongeveer 65°. 
  Onze biosauna is voorzien van kleurentherapie. Elke kleur heeft zijn eigen functie die invloed heeft op onze energie. 
  Rood stimuleert de bloedsomloop waardoor organen, spieren en het hart beter functioneren.
  Blauw heeft een effect op ons maag- en darmstelsel, alsook op de stofwisseling.
  Geel bevordert het afdrijven van afvalstoffen.
  Groen heeft een heilzame werking op longen en luchtwegen wat de ademhaling ten goede komt.

  Stoombad

  Hier condenseert waterdamp op de huid, gaan onze poriën open en zweten we. Op deze manier worden alle afvalstoffen verwijderd en onze huid gereinigd.

  Een handdoek wordt niet meegenomen, wel zijn er sproeiers en aftrekkertjes voorzien om de banken schoon te maken, zodat men op een hygiënisch verantwoorde manier kan plaatsnemen.

  Onder een sterrenhemel van kleine fibers en met de geur van eucalyptus, munt of lavendel kan je helemaal ontspannen en genieten.

  Elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond geven we scrubsessies in het stoombad. Dit telkens om 19u.

   

 • BADEN

  Voetbaden

  Een voetbad reinigt de voeten, maar stimuleert ook de doorbloeding in de huid.

  Het is aanbevolen om eerst een voetbad te nemen vooraleer je in de sauna gaat. Het voetbad werkt heel ontspannend en warmt de voeten op zodat tijdens uw saunabezoek het transpireren wordt vergemakkelijkt.

  Binnen- en buitenjaccuzzi

  Het drijfvermogen van het water vermindert het lichaamsgewicht met ruim 90%, wat ervoor zorgt dat de druk op gewrichten en spieren wordt verlicht. Hierdoor wordt pijn in ledematen, spieren en ook reumatische pijn of symptomen van suikerziekte verminderd. 

  Het warme water van het bad verhoogt de bloedcirculatie en zorgt ervoor dat de bloedvaten worden verwijd. Afvalstoffen worden hierdoor beter afgebroken en er vindt sneller herstel van spieren en weefsel plaats.

  Hydrotherapie verlicht klachten door het gecombineerde effecte van warmte, de massage jets en het drijfvermogen.  De combinatie zorgt voor een helende werking bij hoofdpijn en gewrichtspijn. 

  Verwarmd binnen- en buitenzwembad

  Binnenzwembad

  Het binnenzwembad met zitbank en waterval is met 29°, ons relax zwembad.

  Buitenzwembad

  Het buitenzwembad is ons 'afkoel zwembad', ideaal om na een sauna sessie af te koelen.

   

   

   

 • OVERIGE FACILITEITEN

  Afkoelen in Saunate

  Afkoelen na een saunabeurt is heel belangrijk, maar doe dit met discipline. Stap voor stap, rustig afkoelen maakt dat je lichaam op een harmonische manier weer in balans kan komen. Begin zo ver mogelijk van het hart en ga ze stapsgewijs verder.  Vergeet zeker ook je hoofd niet af te koelen, zo vermijd je hoofdpijn.

  Watervallen

  Buiten

  Een echte sensatie, 2 ijskoude watervallen...

  Rustruimtes

  Tussen de verschillende saunarondes las je best telkens minimaal een kwartiertje rust in. Zo kan je lichaam weer acclimatiseren en in balans komen.

  Hiervoor kan je terecht in één van onze rustruimtes.

  Panoramische rustruimte

  Op koude winterdagen kan je heerlijk ontspannen bij de warmte van de open haard met een drankje. Hier vind je ook een ruim aanbod aan leesvoer. 

  In de rustruimte is het dragen van een badjas verplicht.

  Stille rustruimte

  Bar faciliteiten

  Relaxen kan ook rondom ons binnenzwembad, in de ligzetels in onze binnentuin en gezellig met een drankje en een hapje in onze bar.

 

Dagelijks opgietsessies!

Elke dag zijn er opgietsessies om 15u, 17u30 en 21u. 

Lees meer

Stoombadsessie & Banja sessie

Stoombadsessie Stoom aflaten na een drukke werkweek? Bij Saunate ben je aan het goeie adres! Elke vrijdag, zaterdag...

Lees meer
Meer nieuws
 • Voor het eerst naar de sauna

  Een goede saunasessie kan de sauna bezoeker een herboren gevoel geven. Neem steeds een badjas, slippers en twee badhanddoeken mee. Deze kan je ook bij ons huren. Slippers worden omwille van hygiƫnische redene

  Lees meer