Sauna's

Sauna 100°

De warmste. Hier kiest u voor een intense, lange sessie of kort maar krachtig. De enige sauna waar u, in samenspraak met de andere gebruikers, zelf opgiet om het warmtegevoel te vergroten.
Een temperatuur van 100° kan goed verdragen worden mits de luchtvochtigheid laag is.

Kelo opgiet sauna

Vanwege de trage groei heeft het kelo-hout een hoge dichtheid. 
Dagelijks zijn er minstens 3 opgietsessies om 15u, 17u30 en 21u. Tijdens deze sessies wordt water met etherische oliën over de warmtebron gegoten. De warme dampen worden door de opgieter verspreid waardoor de saunatemperatuur als intenser en warmer ervaren wordt. De etherische oliën worden met elk hun specifieke werking opgenomen via ademhaling en poriën.

Door de opgevoerde luchtvochtigheid en intensieve opwarming van de huid gaat het lichaam meer zweten en wordt de doorbloeding van de huid geoptimaliseerd. Na een sessie neemt u best eerst de tijd even buiten te wandelen om daarna uw gehele lichaam voldoende af te koelen. U voelt zich heerlijk ontspannen.

Himalaya zout sauna

Door verhitting van de uit Nepal geïmporteerde zoutkristallen komen mineralen vrij die de lucht ioniseren (zuiveren).
Je ervaart een vergelijkbaar microklimaat als aan de kust van de zee. Daar haalt niet alleen je ademhalingsstelsel, maar gans je lichaam voordeel uit. Jodium, calcium, chloor, natrium, magnesium zijn enkele weldadige stoffen met elk zijn eigen positieve werking. 
De temperatuur van deze zoutkristalsauna bedraagt zo'n 65°.

Infrarood sauna

Zoals de naam het zegt, wordt er geen gebruik gemaakt van een kachel maar van infraroodstralen. Die stralen hebben een specifieke eigenschap: ze dringen diep door in het lichaam. Slechts 20% van de stralingswarmte wordt gebruikt voor de verwarming van de lucht, de overige 80% wordt rechtstreeks omgezet in lichaamswarmte. Een infraroodsauna is dus eigenlijk geen sauna maar een (stralings)warmtecabine.

Kruiden sauna

In onze binnentuin vindt u de kruidensauna met automatische opgiet. Door middel van een koperen ketel worden kruiden verwarmd en krijgt u een heerlijke geur. De temperatuur ligt aanzienlijk lager, namelijk 70° tot 75°.

Biosauna

De biosauna kan worden gezien als een alternatieve vorm van de 'Finse' sauna. Kenmerkend aan de biosauna is de temperatuur, die bedraagt ongeveer 65°. 
Onze biosauna is voorzien van kleurentherapie. Elke kleur heeft zijn eigen functie die invloed heeft op onze energie. 
Rood stimuleert de bloedsomloop waardoor organen, spieren en het hart beter functioneren.
Blauw heeft een effect op ons maag- en darmstelsel, alsook op de stofwisseling.
Geel bevordert het afdrijven van afvalstoffen.
Groen heeft een heilzame werking op longen en luchtwegen wat de ademhaling ten goede komt.

Stoombad

Hier condenseert waterdamp op de huid, gaan onze poriën open en zweten we. Op deze manier worden alle afvalstoffen verwijderd en onze huid gereinigd.

Een handdoek wordt niet meegenomen, wel zijn er sproeiers en aftrekkertjes voorzien om de banken schoon te maken, zodat men op een hygiënisch verantwoorde manier kan plaatsnemen.

Onder een sterrenhemel van kleine fibers en met de geur van eucalyptus, munt of lavendel kan je helemaal ontspannen en genieten.

Elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond geven we scrubsessies in het stoombad. Dit telkens om 19u.

Klanken in de sauna!

Rustgevende sessies onder begeleiding van klank? Meer dan welkom op onze 'klanken in de sauna'. In juli gaan de sessie...

Lees meer

Dagelijks opgietsessies!

Elke dag zijn er opgietsessies om 15u, 17h30 en 21u. 

Lees meer
Meer nieuws
  • Voor het eerst naar de sauna

    Voor het eerst naar de sauna

    Een goede saunasessie kan de sauna bezoeker een herboren gevoel geven. Neem steeds een badjas, slippers en twee badhanddoeken mee. Deze kan je ook bij ons huren. Slippers worden omwille van hygiƫnische redene

    Lees meer