Voor het eerst naar de sauna

Een goede saunasessie kan de sauna bezoeker een herboren gevoel geven.

Voor wie en waarvoor is de sauna bedoeld?
Iedereen vanaf zes jaar kan naar de sauna. De sauna versterkt je immuunsysteem en maakt je weerbaarder tegen verkoudheden. Achteraf slaap je als een roos. Verder werkt de sauna positief op je bloedsomloop en je prestatievermogen en werkt het rustgevend bij depressies. Je lichaam verliest zo’n anderhalve liter water en melkzuur, waardoor het grondig wordt gezuiverd.

Neem steeds een badjas, slippers en twee badhanddoeken mee. Deze kan je ook bij ons huren. 

Wat moet ik doen voor ik de sauna in stap?

 • Neem een warm voetbad.
 • Neem een douche en droog je grondig af. Een droge huid transpireert beter dan een vochtige.
 • Wacht een kwartier na een zware inspanning om in de sauna te stappen.
 • Drink voldoende en vermijd alcohol.

 

Waarop moet ik letten in de sauna?

 • Neem je tijd. Als je op de klok moet kijken, kun je niet volop genieten. Een snelle saunabeurt na het sporten om je spieren minder stijf te maken kan dan weer wel.
 • Verander niet te bruusk van houding. Sta langzaam op en ga niet te snel zitten.
 • Ga altijd op een handdoek zitten.

 

Moet het naakt…?
Je huid moet goed kunnen ademen en transpireren. In badkleding blijft het zweet ook zitten, dus echt hygiënisch is dat niet. Als je je er echt niet goed bij voelt, kom langs op een van onze badkledingdagen (woensdag of zaterdag) en wie weet krijg je de smaak te pakken.


Hoe lang blijf ik erin?
Per sessie zo’n 10 à 15 minuten, maar je mag ook langer of korter blijven zitten. Bepaal zelf hoe je je voelt: krijg je het benauwd, ga dan naar buiten, forceer jezelf niet om te blijven zitten. Of zak een trapje, want hoe hoger je in de sauna zit, hoe heter. Je kunt één sessie nemen of meerdere sessies met afkoelpauzes tussenin.


Nazorg nodig?
Drink zeker voldoende na je saunabezoek. Zo worden afvalstoffen nog sneller en beter verwijderd.
Na het afkoelen kan je je huid scrubben onder de douche. Zo wordt je huid extra zacht en worden alle onzuiverheden weggegomd.
Je huid is nu in optimale conditie om bodylotion op te nemen. Verwen je huid met een flinke laag, zo blijft ze soepel.


Waarom dat koude dompelbad?
Je vraagt je misschien af of dat dompelbad of die ijskoude douches achteraf echt nodig is. Door de kou vernauwen je haarvaatjes en door weer in de sauna te gaan, zetten ze weer uit. Hierdoor wordt je lichaam weerbaarder tegen verkoudheden en griep. Koel ook je hoofd af, anders krijg je hoofdpijn als je weer in de sauna gaat.

Boek ik een extra beauty-behandeling?
De perfecte combi: een saunabezoek en een massage. Je huid is na de sauna supergoed doorbloed en door de massage zullen afvalstoffen ook beter worden afgevoerd. Ook ben je na de sauna relaxter, perfect dus om een massage te ondergaan. Ook een gelaatsverzorging kan, je poriën staan al open van de sauna.
 

Dagelijks opgietsessies!

Elke dag zijn er opgietsessies om 15u, 17u30 en 21u. 

Lees meer

Stoombadsessie & Banja sessie

Stoombadsessie Stoom aflaten na een drukke werkweek? Bij Saunate ben je aan het goeie adres! Elke vrijdag, zaterdag...

Lees meer
Meer nieuws
 • Voor het eerst naar de sauna

  Een goede saunasessie kan de sauna bezoeker een herboren gevoel geven. Neem steeds een badjas, slippers en twee badhanddoeken mee. Deze kan je ook bij ons huren. Slippers worden omwille van hygiƫnische redene

  Lees meer